Binance Staken

Op de cryptomarkt is Binance één van de grootste platformen, met tientallen miljoenen gebruikers. De exchange die onder leiding van Changpeng Zhao en Yi He staat, is in 2017 opgericht om het grootste platform op de cryptomarkt te worden.

 

Deze missie toont het bedrijf ook in de praktijk. Binance heeft in de afgelopen jaren een eigen NFT marketplace geopend, de Binance Credit Card gelanceerd en crypto staking geïntroduceerd op het platform.

 

Binance is vernieuwend en pakt dingen grootser aan dan andere cryptoplatformen. De opties bij het staken zijn hier een voorbeeld van. Om al deze ontwikkelingen bij te kunnen benen, heeft Binance een educatie sectie aan het platform toegevoegd.

 

Via Binance Academy kun je alle mogelijkheden op het platform van Binance ontdekken, maar ook leren over de cryptomarkt zelf. Zo kan je makkelijk aan de slag met het staken van je coins.

 

Niet alleen biedt Binance Academy de mogelijkheid om te leren hoe je kan staken, ook de techniek achter de schermen kan je ontdekken.

Staking percentage

0 – 12%

Aantal crypto's te staken

60+

voordelen

 • Zeer groot assortiment
 • Zeer veel coins die je kunt staken
 • Aantrekkelijke rendementen
 • Verschillende vormen van staken

Nadelen

 • Lastig te begrijpen voor beginners
 • Volle staking pools
 • Actuele betaalmogelijkheden voor Nederlanders

Features van Binance staking

Binance is misschien wel hét platform waar de meeste mogelijkheden zijn. Nagenoeg alles wat de cryptomarkt te bieden heeft, kun je vinden op het platform van Binance. De exchange richt zich op de centrale en decentrale aspecten van de markt.

 

Ook heeft Binance zelf een aantal coins. Met Binance GBP en Binance USD heeft het platform twee stablecoins. Daarnaast heeft Binance ook de Binance Coin (BNB), die voor diverse diensten op het platform te gebruiken is.

 

Zo profiteren BNB-houders van lagere handelskosten op het platform. Daarnaast kan je de coins van Binance gebruiken voor andere features van het platform. Bij enkele IEO’s van de Binance Launchpad kun je BNB gebruiken om deel te nemen aan de IEO.

 

Ook profiteren BNB-houders van een lage handelsprijs. Voor het kopen en verkopen rekent Binance normaal gesproken 0,1%. Wanneer je deze kosten met BNB betaald, ontvang je 25% korting. Deze kosten gelden voor bedragen onder de 50 Bitcoin, daarboven kunnen ze anders zijn.

 

Een andere manier om korting te krijgen is de cashback optie van Binance. Binance maakt het voor gebruikers mogelijk om overal je kunnen betalen met hun crypto. Met de Binance Credit Card wordt dit mogelijk gemaakt, waarbij je een cashback over al je aankopen krijgt.

Binance voordelen

Het is geen toeval dat er tientallen miljoenen investeerders gebruik maken van Binance. Het platform biedt verschillende voordelen voor investeerders. Ook ten opzichte van andere platformen is Binance zeer interessant te noemen.

 

Binance is het handelsplatform met misschien wel de grootste keuze uit coins. In totaal zijn er meer dan 200 verschillende coins beschikbaar. Van Bitcoin en stablecoins, tot kleine en grote altcoins. Binance biedt het allemaal aan.

 

Wat betreft het staken van je coins heeft Binance ook enorm veel mogelijkheden. In totaal zijn er bijna 90 coins die je kunt staken. Naast de keuzemogelijkheden qua coins, kun je ook voor verschillende vormen van staken kiezen.

 

Op Binance kan je ervoor kiezen om je coins flexibel te staken, maar je kunt ze ook vastzetten op het platform. De termijnen die hiervoor gelden verschillen ook. Zo zijn er voldoende opties voor het staken, die voor elke investeerder interessant kunnen zijn.

 

Ook zijn de rentepercentages bij Binance zeer hoog. Binance biedt rendementen die andere platformen niet kunnen bieden. Laat staan de bank, waar je ternauwernood een rente van een procent kunt krijgen.

 

Daarentegen zijn er zeer lucratieve rendementen bij Binance.

 

Zo kun je op Binance Axie Infinity staken, met een jaarlijkse rente van 114%. Ook voor het staken van Zilliqa ontvang je 35%. Daarnaast zijn er verschillende coins die schitterende rendementen boven de 10% realiseren.

Binance nadelen

Voor beginnende investeerders kan het platform van Binance overweldigend zijn. Door de vele mogelijkheden die het platform biedt, zijn er op het dashboard enorm veel knoppen waar je op kunt klikken.

 

Binance ziet dit nadeel zelf ook, waardoor Binance Lite is geïntroduceerd. Je kunt Binance Lite inschakelen, waardoor het menu van Binance vereenvoudigd wordt. Hierdoor is het platform een stuk gebruiksvriendelijker.

 

Daarnaast kan je soms belemmerd worden in het staken. Binance werkt met pools, waarbij er een maximale hoeveelheid gestaket kan worden. Indien de pool vol is, zal je niet meer deel kunnen nemen aan de staking pool. Het kan zijn dat je coins voor een andere periode wel vast kunt zetten, maar daar hangt ook een ander rendement aan vast.

 

Een ander nadeel zijn de betalingsmogelijkheden. Omdat Binance niet is geregistreerd bij De Nederlandsche Bank, mag het platform verschillende diensten niet aanbieden in Nederland. Hierdoor heeft Binance banktransacties stopgezet.

 

Het is niet meer mogelijk om overboekingen via bijvoorbeeld SEPA of iDeal uit te voeren. Indien je gebruik wil maken van Binance, zal je eerst coins op een ander platform moeten kopen. Vervolgens kun je deze coins sturen naar Binance en profiteren van het staken op Binance.

 

Wanneer Binance geregistreerd is bij De Nederlandsche Bank, zal het voor Nederlanders weer mogelijk worden om directe overboekingen te maken. Echter, dit kan nog even duren.

Hoe werkt Binance staking?

Het staken van je coins kun je doen op Binance. Echter zal je eerst een account aan moeten maken en vervolgens zorgen voor fiat valuta of crypto op je account. Het registreren op Binance is zeer eenvoudig. Via de volgende stappen ben je zo aangemeld op het platform:

 

 1. Ga naar de website van Binance.
 2. Klik rechtsboven op de gele knop met daarop Register.
 3. Vul vervolgens je mailadres en wachtwoord in.
 4. Open je mail die Binance jou stuurt, klik op de link in de mail.
 5. Vul vervolgens de gegevens waar Binance naar vraagt.

 

Gefeliciteerd, je account op Binance is nu actief! De volgende stap is het toevoegen van je investering. Op dit moment kun je geen banktransacties van en naar Binance doen. Wel kan je via een ander handelsplatform je coins naar Binance sturen.

 

Je zal eerst op zoek moeten gaan naar je stortingsadres. Deze kan je vinden door naar je Wallet te gaan. In het overzicht kan je vervolgens op Deposit klikken. Hier kan je het adres vinden en kopiëren. Plak het adres vervolgens op het platform waar je de coins weghaalt.

 

De meeste handelsplatformen hebben een soortgelijk systeem voor het versturen van cryptocurrencies. Door op Withdraw te klikken, start je het proces om je coins te verplaatsen naar een ander platform. In dit geval gaat het om Binance, waar je de betreffende coins naartoe verplaatst.

Hoe start je met staken op Binance?

Wanneer je account helemaal klaar voor gebruik is en je saldo op je account hebt. Kun je aan de slag met staking! Eerst zal je coins moeten kopen op het platform, zodat je deze coins kan gaan staken. Dit kan je eenvoudig met de volgende stappen doen:

 

 1. Log in op de website van Binance.
 2. Klik bovenaan in het menu op Trade.
 3. Vervolgens opent er een menu, klik hier op Convert.
 4. In dit menu kan je makkelijk je euro’s of crypto omzetten naar de gewenste coins. Selecteer waarmee je wilt betalen en welke coin je wilt hebben.
 5. Vul vervolgens in hoeveel je wilt converteren.
 6. Klik daarna op Preview Conversion.
 7. Vervolgens komt er een overzicht van de aankoop, indien alles klopt kan je de aankoop bevestigen.

 

Omdat de markt volatiel is, zal je vrij snel akkoord moeten geven. Indien dit niet lukt, kan je op Refresh klikken en alsnog de transactie uitvoeren. Met de juiste coins voorhanden, kun je nu aan de slag met het staken van crypto.

 

Deze manier is de meest eenvoudige. Echter, je kunt niet alle coins via deze weg kopen. Indien jouw gewenste coin hier niet tussen zit, kan je er via een andere manier aankomen. Door op het dashboard op Buy Crypto en vervolgens op Cash Balance te klikken, kun je ook crypto kopen.

 

Op het dashboard van Binance kan je bovenin klikken op Earn en daarna op Staking. Daarna kom je in het staking menu van Binance. Hier vind je alle staking opties en coins die je kunt staken. Aan de rechterzijde staat de knop Stake Now. Hier klik je op wanneer je een passende coin en staking optie hebt gevonden.

Locked Staking

Eén van de staking opties op Binance is Locked Staking. Bij deze vorm van staking ondersteun je het blockchain netwerk. Hierbij worden de tokens die je vastzet in een wallet opgeslagen. Schrik daarom niet wanneer je vermogen in de Spot Wallet lager is, dit is gebruikelijk.

 

In totaal zijn er 79 verschillende coins die je via Locked Staking in kunt zetten. De rendementen die je op deze coins kunt behalen lopen zeer uiteen. Zo ontvang je voor het staken van Lisk 2,23%, terwijl het staken van Axie Infinity ruim 114% oplevert.

 

Bij Locked Staking kun je de coins voor 15, 30, 60 of 90 dagen vastzetten op het platform van Binance. De hoeveelheid dagen waarvoor je kiest, heeft effect op het rentepercentage. De mogelijkheden hierbij verschillen per coin, deze kun je naast de naam van de coin vinden in het staking menu.

 

Ook geldt er een minimale hoeveelheid aan coins, die worden vereist wanneer je gebruik wilt maken van het staken. Ook dit is samen met de rentepercentages en de hoeveelheid dagen, rechts naast de naam van de coin terug te vinden.

 

Het kan voorkomen dat je een bepaalde coin niet kunt staken. Dan is de betreffende optie al door anderen in gebruik genomen. Er geldt namelijk een maximale hoeveelheid die gebruikers kunnen staken. Je kan dan kijken of een andere periode van vastzetten nog wel beschikbaar is. De percentages die je ontvangt voor het staken, kunnen in de toekomst veranderen. 

DeFi Staking

Naast Locked Staking biedt Binance ook DeFi Staking aan. Deze methode is een stuk flexibeler. Bij DeFi Staking wordt weergeven dat je coins in een Flexible Lock gaan. Dit betekent dat je coins flexibel worden vastgezet.

 

kan op elk moment de coins weer inwisselen. Wanneer je dit doet, ontvang je de volgende dag de coins terug in je Spot Wallet. Ook voor DeFi Staking geldt een minimale hoeveelheid coins die je moet inzetten. Deze minimale vereisten zijn echter stukken lager dan voor Locked Staking.

 

Ook de beloning is in veel gevallen lager dan bij Locked Staking. Je hebt echter wel meer zeggenschap over je coins. Desondanks zijn er met DeFi Staking nog steeds leuke rendementen te behalen. De onderstaande afbeelding is hier een voorbeeld van. Echter kunnen de percentages voor het staken veranderen.

Andere stakingsplatformen

Bitvavo logo
Bitvavo
Coinmerce
Bitcoinmeester

Veelgestelde vragen

Binance Lite is een optie op Binance, die beginnende investeerders een beter overzicht op het platform van Binance geeft. Door de volgende stappen te volgen, kun je met Binance Lite gebruik maken van bepaalde mogelijkheden op Binance Earn.

 1. Log in op je Binance account.
 2. Klik vervolgens op de portemonnee rechtsonder
 3. Klik daarna op Earn, wat rechtsboven weergeven wordt.
 4. Hier vind je enkele opties van Binance Earn, zoals BNB Vault en Flexible Savings. Klik vervolgens op de gele knop met Subscribe erop, die hoort bij de Earn optie die jij graag wilt.
 5. Voer het bedrag dat je wilt gebruiken in en druk op Subscribe.
 6. Om je abonnement te controleren, kan je onderaan bij Binance Earn op My Holdings klikken. Hier kan je het overzicht van je abonnement vinden.

Wanneer je vragen of problemen hebt, kun je de support van Binance via verschillende manieren bereiken. Onderaan de website kun je Binance Support vinden. Door hierop te klikken, kom je in het Help Center van Binance. Hier worden veel voorkomende problemen behandeld.

 

Indien dit niet het gewenste antwoord oplevert, kan je via Submit a request in contact komen met de support van Binance. Daarnaast kan je ook de support op de verschillende social media kanalen benaderen, maar dit is de meest fraudegevoelige optie. Er zijn namelijk veel nep-accounts actief.