Crypto.com Staking

Crypto.com kun je zowel op de website als de app gebruiken om je geld voor jou te laten werken. Het platform van heeft verschillende diensten voor de investeerder in de aanbieding.

 

Het platform biedt de mogelijkheid om coins te kopen, verkopen en verhandelen. Daarnaast kun je met de Crypto.com Card ook met je cryptocurrencies betalen, terwijl je van verschillende voordelen zoals cashback geniet.

 

Crypto.com is sinds 2016 actief in de cryptowereld. Voorheen opereerde het handelsplatform onder de naam Monaco Technologies, maar in 2018 werd de naam veranderd in Crypto.com.

Staking percentage

0-12 %

Aantal crypto's te staken

40+

Voordelen

 • Zeer divers crypto aanbod
 • Verschillende opties voor staking
 • Verschillende staking perioden

Nadelen

 • CRO speelt een belangrijke rol bij de staking rendementen
 • Minder geschikt voor investeerders met een klein portfolio

Features van Crypto.com staking

Op Crypto.com kun je meer dan 40 verschillende coins staken. Naast het gevarieerde aanbod, zijn er ook verschillende soorten van staking op het platform. De mogelijkheden zijn verdeeld onder Crypto.com Earn, soft staking en CRO staking.

 

Indien je via de bank geld wilt storten op Crypto.com, kan je dit kosteloos doen. Het kan voorkomen dat je bank wel kosten in rekening brengt. Crypto.com rekent alleen kosten voor het terugstorten naar je bankrekening. Hiervoor is het standaardtarief $25.

 

Op het platform kan je crypto’s kopen, verkopen en verhandelen. Ook kan je gebruik maken van de Crypto.com Card, waar je betalingen mee kan verrichten. Daarnaast biedt het platform de mogelijkheid om nog meer meer je coins te doen, zo kun je ze bijvoorbeeld staken.

Voordelen Crypto.com

Op Crypto.com kun je kiezen tussen 47 verschillende coins bij het staken. De mogelijkheden hiervan hangt af van het soort staking. Zo zijn er bij soft staking 28 beschikbare opties. Echter is dit aantal zelfs al een stuk hoger dan sommige platformen in totaal aanbieden.

 

Het aanbod van staking coins is daarnaast zeer divers. Je kunt stablecoins inzetten, maar ook Bitcoin en diverse altcoins behoren tot de mogelijkheden. Samen met de verschillende methoden om te staken, zijn de keuze qua staking opties op het platform zeer ruim te noemen.

 

Wanneer je kiest voor Crypto.com Earn, heb je verschillende mogelijkheden omtrent het vastzetten van je coins. Je kunt dit flexibel houden, maar het is ook mogelijk om je coins of één of drie maanden vast te zetten. Hoe langer je de tokens vastzet, hoe hoger het rendement zal zijn.

Nadelen Crypto.com

Een nadeel van het platform is de token van Crypto.com, genaamd CRO. Om een hoger rendement over je investering te krijgen, zal je een aantal CRO tokens moeten bezitten. Crypto.com beloont loyale gebruikers, die een grote bijdrage aan het platform leveren.

 

Indien je meer dan 100.000 CRO bezit, zullen de beloningen voor soft staking verdubbeld worden. Dit is echter een forse investering vooraf, dus alleen interessant voor een groot portfolio. Indien je kansen ziet voor het platform, dan kan het natuurlijk zijn dat je CRO als belegging ziet. In dat geval is dit een win-win situatie!

 

Bij andere varianten zoals Crypto.com Earn, wordt er ook rekening gehouden met jouw CRO tokens. Echter heb je bij deze optie minder CRO nodig en heeft de token minder effect op je rendement. Bij Crypto.com Earn wordt er onderscheid gemaakt tussen €350, €3.500 en €35.000 in CRO tokens.

 

Wanneer je voor flexible staking gaat, wordt er geen onderscheid gemaakt tussen de €3.500 en €35.000 in CRO. Dit voorbeeld verschilt per staking periode, coin en hoeveelheid CRO, dus het is verstandig om op de website zelf onderzoek te doen.

Hoe werkt Crypto.com staking?

Het staken viaCrypto.com Earn geeft je de meeste mogelijkheden. In totaal zijn er 47 coins beschikbaar, waardoor de keuze uit stablecoins, altcoins en Bitcoin zeer ruim is. Een grote kans dat de coin die jij wil staken er ook aanwezig is!

 

Bij Crypto.com Earn wordt er rekening gehouden met het bedrag dat jij in CRO bezit. Indien je in een voordelige periode CRO hebt gekocht, is de kans aanwezig dat je automatisch een tier hoger komt door de waardeverhoging van CRO. Dit kan beide kanten opwerken, dus het is verstandig om hier rekening mee te houden.

 

Current token rewards cryptocom

 

Zoals je op de afbeelding kunt zien, zijn er bij Crypto.com Earn verschillende mogelijkheden bij het staken. De flexibele staking zorgt ervoor dat je snel over je coins kunt beschikken, maar het is ook mogelijk om je coins voor één of drie maanden vast te zetten.

 

Daaronder wordt weergeven wat je bedrag in CRO is. Je kunt in het menu zelf klikken op de betreffende opties, om te zien wat de rendementen voor jouw staking strategie zijn. Hieronder een kleine greep uit de diverse coins die je op Crypto.com kunt staken:

 

Coin staking crypto.com

Wat is Soft Staking?

Een andere mogelijkheid voor het staken is soft staking. Ook hier is CRO belangrijk, maar bij deze staking variant wordt er rekening gehouden met de hoeveelheid CRO tokens. Deze staking optie is geschikt voor investeerders met een groot portfolio.

 

Naast het onderscheid in CRO tokens, geldt er ook een minimale inleg om van soft staking gebruik te kunnen maken. De minimale inleg is echter vrij laag en verschilt per cryptomunt. Zo heb je bijvoorbeeld 800 XRP, 80 EOS of 200 USDC nodig. In totaal zijn er 28 coins waaruit je kan kiezen.

 

Coins staking crypto.com

 

Op de afbeelding zie je een deel van het aanbod. Zo is te zien dat investeerders met een grote hoeveelheid CRO een APR krijgen die twee keer zo hoog is als de APR voor investeerders met minder dan 100.000 CRO. Ook deze afbeelding weergeeft een deel van het assortiment, in totaal zijn er 28 beschikbare opties.

 

Soft staking heeft als voordeel dan je de coins gewoon in je Crypto.com wallet kunt houden. Het gaat hierbij om de spot wallet op het handelsplatform, niet om de wallet Crypto.com app wallet.

 

Soft staking verschilt hierdoor van CRO staking. Bij CRO staking zet je de CRO tokens voor 180 dagen vast. Dit is bijvoorbeeld nodig wanneer je een Crypto.com Card wilt gebruiken. CRO staking heeft ook specifieke voordelen, die alleen voor deze manier van staken geldt.

 

Voor soft staking hoef je de coins niet vast te zetten voor 180 dagen, maar je kunt ze flexibel op de exchange houden. Hierdoor is deze vorm een stuk flexibeler.

 

Soft Staking biedt meer flexibiliteit door u te belonen op basis van uw dagelijkse Exchange-portemonnee-saldo’s zonder dat een verbintenisperiode vereist is, terwijl extra beloningen gelden voor degenen die actief CRO staken.

Hoe start je met Soft Staking?

Via de volgende stappen kun je gebruik maken van soft staking:

 

 1. Log in op je Crypto.com account.
 2. Ga naar de Stake & Earn pagina en selecteer Staking in het menu.
 3. Om in te stappen, zorg ervoor dat de knop onder ‘Earn Daily Interest’ aan staat.
 4. Bevestig dat je akkoord gaat met de voorwaarden om verder te gaan

Daarna begint de soft staking direct, waardoor je automatisch een rendement over je investering begint te krijgen!

 

Wanneer je wilt stoppen met Crypto.com soft staking, kun je dit net zo eenvoudig als het aanmelden doen. Houd er wel rekening mee dat het stoppen met de soft staking betekent dat je per direct geen rendement over je coins meer ontvangt. Via de volgende stappen zet je soft staking uit:

 

 1. Log in op je Crypto.com account.
 2. Ga naar de Stake & Earn pagina en selecteer Staking in het menu.
 3. Om af te melden, zorg ervoor dat de knop bij ‘Earn Daily Intereset uit staat.

Andere stakingsplatformen

Binance logo
Binance
Bitvavo logo
Bitvavo
coinbase
Coinbase
celsius network
Celsius
kraken logo
Kraken

Veelgestelde vragen

Het wordt berekend op basis van een momentopname tussen 21:00:00 UTC tot 23:59:59 UTC elke dag. Het dagelijkse rendement wordt berekend via de volgende formule:

 

Dagelijkse Rente = Saldo x (APR/365)

Het zal worden uitgekeerd aan het saldo van uw token binnen een paar uur na 00:00:00 UTC, dus direct nadat Crypto.com heeft berekend wat jouw beloning voor het staken is.

Om te zorgen dat jouw cryptocurrencies veilig op het platform zijn, heeft Crypto.com een samenwerking met Ledger. Deze hardware wallet aanbieder zorgt samen met Crypto.com voor de veiligheid van jouw coins.

 

Daarnaast is het platform verzekerd tegen bijvoorbeeld diefstal, waarbij de verzekering is afgesloten voor 750 miljoen Amerikaanse dollars. Deze verzekering is afgesloten op de Ledger Vault van Crypto.com,