Bitvavo Staking

Wanneer de je meeste Nederlandse investeerders naar hun handelsplatform vraagt, zal Bitvavo een veel voorkomend antwoord zijn. Bitvavo is een Nederlandse exchange die in 2017 werd opgericht. Sinds 2018 wordt de kloof tussen cryptocurrencies en fiat valuta overbrugd.

Het platform is geschikt voor beginnende investeerders, maar ook ervaren investeerders kunnen hun weg vinden op het platform. Bitvavo heeft verschillende mogelijkheden, die je zelf aan en uit kan zetten.

Eén van deze opties is het staken van je cryptocurrencies. Sinds 2021 is het voor gebruikers mogelijk om extra te verdienen aan het houden van crypto’s. Zonder je coins vast te moeten zetten, is het mogelijk om op Bitvavo te staken.

Staking wordt vaak gezien als een feature die geschikt is voor investeerders die kijken naar de lange termijn. Echter, elke investeerder kan op korte en lange termijn profiteren van een extra beloning; de bitvavo staking rewards!

Staking percentage

0 – 7,50%

Aantal crypto's te staken

17

Voordelen

 • Nederlands bedrijf
 • Geen kosten voor banktransacties naar Bitvavo, zowel iDeal als SEPA
 • Staken zonder vergrendelen
 • Groot aanbod voor HODL
 • Overzichtelijk en eenvoudig platform

Nadelen

 • Opnamekosten
 • Beperkte staking mogelijkheden

Features van Bitvavo staking

Je kunt het platform van Bitvavo zowel via de website als de Bitvavo app gebruiken. In totaal zijn er meer dan 1 miljoen investeerders, die het platform voor hun crypto investeringen gebruiken.

Als gebruiker van staking Bitvavo heb je de keuze uit een zeer groot assortiment. Bitvavo heeft namelijk meer dan 150 verschillende cryptocurrencies beschikbaar voor investeerders. Echter kun je niet elke coin op het platform staken. Welke Bitvavo coins kun je staken? Dat zijn er op het moment van schrijven  37.

Bitvavo noemt zichzelf het goedkoopste handelsplatform van Nederland. De meest gangbare manieren om geld naar je Bitvavo account te sturen zijn via iDeal en SEPA. Voor beide opties rekent Bitvavo geen fees.

Voordelen Bitvavo

Er zijn verschillende voordelen, waar gebruikers van het platform van profiteren. Veel Nederlandse en Vlaamse investeerders kiezen voor Bitvavo, omdat het platform een Nederlands bedrijf is. Dit wordt vaak als een voordeel gezien, bijvoorbeeld voor de communicatie.

 

Daarnaast is het platform zeer overzichtelijk. Alle informatie wordt duidelijk weergeven en de route naar bepaalde opties op het platform is zeer eenvoudig. Bitvavo heeft niet een ontelbare hoeveelheid opties, waardoor je niet zal verdwalen op het platform.

 

Een ander voordeel zijn de banktransacties, waar Bitvavo geen kosten over rekent. Je kunt zowel via iDeal als SEPA kosteloos overboeken naar het platform. Het kan voorkomen dat je bank hier wel kosten voor rekent. Naast deze twee transactiemogelijkheden, zijn er ook opties waar Bitvavo een kleine fee vraagt.

 

Wanneer je op Bitvavo wilt investeren, heb je de keuze uit een enorm groot aanbod. Met meer dan 150 coins waar je in kunt handelen, is er genoeg keuze op het platform beschikbaar. In het crypto-overzicht kun je via de zoekbalk gemakkelijk zoeken naar specifieke coins.

 

Een aantal van deze coins kun je staken. Dit gaat bij Bitvavo heel makkelijk, je hoeft je coins namelijk niet te vergrendelen. Met een simpele druk op de knop kan je al beginnen met het vergroten van je portfolio.

Nadelen Bitvavo

Naast de voordelen zijn er ook nadelen, die voor jou mogelijk van belang kunnen zijn. Ondanks dat Bitvavo geen kosten voor het storten op het platform hanteert, zijn er wel opnamekosten. Deze kosten verschillen per coin. Zo bedragen de kosten voor Ethereum 0,006 ETH en voor Chainlink 1,2 LINK.

 

Echter, niet elke cryptocurrency heeft opnamekosten. Voor de onderstaande lijst gelden bijvoorbeeld geen opnamekosten. Het is mogelijk dat dit in de toekomst verandert. De cryptocurrencies waar op dit moment geen opnamekosten voor zijn:

 • Algorand
 • Avalanche
 • Binance Coin
 • PancakeSwap
 • Dogecoin
 • Polkadot
 • Kusama
 • Filecoin
 • NEO
 • TRON
 • Ripple (XRP)
 • Stellar Lumens

Ondanks de staking opties voor bepaalde coins, zijn er ook een hoop cryptocurrencies waarbij je niet van staking profiteert. Er is een klein aantal coins waarvoor je beloont wordt, zo’n 10% van het gehele assortiment.

 

Dit zijn voornamelijk de stablecoins en grote cryptocurrencies op de cryptomarkt. Indien je in deze cryptomunten investeert, hoeft dit geen nadeel voor jou te zijn.

Hoe werkt Bitvavo staking?

Na al het voorbereidend werk succesvol te hebben uitgevoerd, kun je aan de slag met het staken van je digitale vermogen. Eerst zal je crypto moeten aanschaffen met het geld dat je op het platform reeds hebt staan.

Op het dashboard van Bitvavo kan je de lijst met beschikbare coins zien. Naast de namen van de coins, vind je hier ook de huidige prijs en de recente koersbewegingen. Je kunt in deze lijst een coin kiezen door op een coin te klikken. Klik vervolgens op Kopen en vul in hoeveel geld je aan de coin wilt besteden.

Na de aankoop gedaan te hebben, kan het staken beginnen. Op Bitvavo kun je ongeveer 17 coins staken. Bekijk daarom voor het kopen aan of jouw coin in aanmerking komt voor het staken op Bitvavo.

Bitvavo vraagt bij het aanmaken van je Bitvavo account of je staking rewards wilt ontvangen. Mocht het niet aan staan, dan kun je bij Account het knopje Staking vinden. Hier kun je gemakkelijk het staken aan of uit zetten. Het staken zal vervolgens vanzelf gaan.

Jouw coins worden niet vastgezet, dus je kan ze te allen tijde gebruiken. Desondanks ontvang je gewoon een beloning voor het bezitten van de betreffende cryptocurrency.

Hoe start je met staken op Bitvavo?

Bitvavo heeft het staken op het platform enorm simpel gemaakt. Echter, voordat je gaat staken, zal je eerst een account moeten maken en cryptocurrencies moeten bezitten. We zullen stap voor stap het proces met je doorlopen, zodat je snel aan de slag kan. Allereerst heb je een account op het platform nodig.

 

 1. Ga naar Bitvavo.nl en klik op ‘Aanmelden’.
 2. Vul vervolgens je gegevens in en ga akkoord met de voorwaarden.
 3. Vervolgens ontvang je een mail van Bitvavo. Hiermee bevestig je het mailadres.
 4. Log daarna opnieuw in om toe te treden tot het Bitvavo platform.
 5. Beantwoord vervolgens de extra vragen die Bitvavo stelt.
 6. Daarna vraagt Bitvavo naar jouw identiteitsbewijs. Je kunt zelf kiezen welk identiteitsbewijs je wil gebruiken.

Je account is na deze stappen klaar voor gebruik. Echter zijn er nog enkele stappen te doorlopen voordat het staken kan beginnen. Zo zal je eerst je bankrekening moeten koppelen aan het account.

 

Het is hierbij belangrijk dat de persoonsgegevens van jouw Bitvavo account en bankrekening met elkaar matchen, dus zorg dat je de juiste gegevens invult. Door een succesvolle transactie uit te voeren, kan je de bankrekening koppelen aan het Bitvavo account.

 

Je eerste transactie kan even duren, omdat Bitvavo alle gegevens controleert. Transacties daarna zullen een stuk sneller verlopen, zowel met iDeal als SEPA overboekingen. Naast deze twee kosteloze transactiemethoden, zijn er meer opties beschikbaar. Deze kun je – samen met de limieten – hieronder bekijken.

Welke coins kun je staken?

Bitvavo geeft de gebruikers van het platform een ruime keuze voor het staken van coins. In het assortiment zitten altcoins, stablecoins en ook Bitcoin. Voor Bitcoin ontvang je beloningen, wanneer je bezitter bent van de digitale munt. Op jaarbasis ontvang je 0,77%. De Bitvavo staking percentages zijn lager dan de diverse andere platformen.

De beloningen voor het staken van stablecoins zijn vrij hoog. Op dit moment ontvang je op jaarbasis 6,1% over je stablecoins. Daar kan je alleen maar over dromen, wanneer je vermogen op de bankrekening staat! Op Bitvavo kan je DAI, USDC en USDT staken.

Daarnaast zijn er verschillende altcoins die een interessant percentage opleveren. Zo ontvang je voor Cardano, Icon en Waves 5% of zelfs meer. De meeste altcoins leveren tussen de 0,5 en 2% op.

Hieronder kun je alle altcoins ontdekken, die je kunt staken op Bitvavo:

 • ARK
 • Bitcoin Cash
 • Cardano
 • Chainlink
 • Ethereum
 • Litecoin
 • ICON
 • NEO
 • Ontology
 • Tezos
 • Tron
 • VeChain
 • Waves

De percentages die je verdient voor het staken van de coins kan variëren. Het percentage hangt van een aantal zaken af. Het is daarom verstandig om de percentages af en toe te bekijken. Bitvavo heeft bijvoorbeeld in het verleden voor de coin Ontology een beloning van 12% per jaar gegeven.

Andere stakingsplatformen

Binance logo
Binance
coinbase
Coinbase
celsius network
Celsius
kraken logo
Kraken

Veelgestelde vragen

Je kan de cryptocurrencies in je portfolio zowel verzenden als wisselen tijdens het staken. Het staking programma van Bitvavo laat beide opties toe, omdat de coins niet vastgezet zijn. Echter ontvang je geen beloning wanneer je een coin niet meer aan het staken bent.

Het is mogelijk om de dienst van Bitvavo uit te zetten wanneer je maar wilt. Houd er echter wel rekening mee dat je geen beloningen meer zal ontvangen. Staking rewards komen enkel wanneer de dienst aan staat. Je kan overigens de dienst net zo makkelijk in- als uitschakelen via hetzelfde menu.

Wanneer je vragen over Bitvavo hebt, zijn er verschillende manieren om in contact te komen met de supportafdeling van Bitvavo. Het handelsplatform is via de LiveChat functie te benaderen, maar ook kan je mailen naar Bitvavo.

 

Bitvavo LiveChat kan je rechtsonder op elke pagina van de website vinden. Door op het betreffende icoon te klikken, open er een gesprek. Je kunt de LiveChat op doordeweekse dagen tussen 10:00 en 17:00 bereiken.

 

Ook staat het team van Bitvavo klaar voor mails. Je kunt naar een

mail sturen. Het is raadzaam om het mailadres te gebruiken, die je ook voor je Bitvavo account gebruikt.

 

Om een zo snel en specifiek mogelijk antwoord te krijgen, is het handig om je vragen of problemen zo gedetailleerd mogelijk te omschrijven. Zo kan je bijvoorbeeld een printscreen meesturen, zodat Bitvavo direct jouw probleem in kaart heeft.

 

De support afdeling die de e-mails voor Bitvavo behandeld, is op werkdagen tussen 09:00 en 21:00 te bereiken. Ook in het weekend kun je terecht met je vragen via de mail. In het weekend kan je een reactie tussen 10:00 en 18:00 verwachten.

Ja, Bitvavo is één van de partijen die geregistreerd staan bij De Nederlandsche Bank. Deze registratie is nodig na de nieuwe regelgeving op dit gebied. Sinds 21 mei 2020 moeten aanbieders van diensten zoals bijvoorbeeld het wisselen van cryptocurrencies en fiat valuta’s, zich registreren bij De Nederlandsche Bank.

 

Bitvavo heeft hier voor gezorgd, met als resultaat dat het handelsplatform sinds 11 november 2020 geregistreerd is. Hierdoor is het voor Bitvavo mogelijk om de diensten omtrent cryptocurrencies te verlenen in Nederland.