Kraken Staking

Staken op Kraken, het klinkt al goed!

 

Dit Amerikaanse platform is in 2011 opgericht en sinds 2013 al actief op de cryptomarkt. De mogelijkheid om je coins te staken is pas later gekomen, maar diverse andere opties die het platform aanbiedt zijn er al sinds het begin. Denk hierbij aan het kopen en verkopen van coins.

 

Het platform is naast de website ook beschikbaar via de Kraken app. Via de app kun je ook gebruik maken van alle features die het platform te bieden heeft. Staken is hier een voorbeeld van, waarbij je extra rendement op je investering kan maken.

Staking percentage

0 -20% 

Aantal crypto's te staken

12

Voordelen

  • Staken, kopen en verkopen op één platform
  • Twee keer per week een uitbetaling
  • Hoge APY voor Kava, Polkadot en Kusama

Nadelen

  • Beperkt aanbod
  • Lage APY voor stabiele coins

Features van Kraken staking

Wanneer je op Kraken gaat staken, zal je geen fees kwijt zijn voor het staken zelf. Wel worden berekend voor banktransacties. Deze kosten worden door zowel je bank als Kraken berekend. Daarnaast rekent het platform zelf kosten voor het kopen en verkopen van coins. Voor stablecoins is deze fee 0,9% en andere cryptocurrencies hebben een fee van 1,5%.

 

Op Kraken kan je niet alleen je investering vergroten, maar ook je kennis. Het platform deelt via verschillende kanalen een hoop kennis, waardoor jij je kan ontwikkelen op crypto gebied. Zo maakt het platform video’s, podcasts maar zijn er ook blogs te lezen.

Voordelen Kraken

Er zijn verschillende platformen waar je kunt staken. Elk platform heeft zo zijn unieke voordelen. Ook Kraken heeft voordelen, die bij jouw staking strategie kunnen passen. Om voor jou de afweging zo helder mogelijk te maken, nemen we zowel de voor- als nadelen onder de loep.

 

Kraken heeft als voordeel dat je niet alleen je coins kunt staken, maar het platform geeft je ook de mogelijkheid om de coins te kopen en verkopen. Dit voordeel zorgt ervoor dat je niet hoeft na te denken aan coins verplaatsen, maar snel kunt handelen met de winsten die je maakt.

 

De winsten die je maakt kunnen tevens snel in je wallet komen. Kraken betaalt twee keer per week de beloningen voor het staken uit. Hierdoor kun je de winst die je maakt direct compounden, waardoor je rendement bij elke uitbetaling steeds iets hoger wordt.

 

De staking beloningen kunnen altijd veranderen, maar op dit moment biedt Kraken een zeer hoog rendement voor de coin Kava aan. Indien je besluit om Kava te staken op Kraken, ontvang je een APY van 20%. Met 12% zijn de beloningen voor Polkadot en Kusama ook zeer hoog.

Nadelen Kraken

Ten opzichte van andere staking platforms, is het aanbod van Kraken echter vrij beperkt. Op dit moment zijn er 12 verschillende crypto en fiat munten die je op het platform kunt staken. Er is desondanks een vrij gevarieerd aanbod, aangezien je zowel stablecoins als Bitcoin en altcoins kunt staken. Echter zijn er platformen die een beduidend groter assortiment hebben.

 

Ondanks dat Kraken voor bijvoorbeeld Kava een hoge APY biedt, zijn er op andere platformen hogere rendementen te behalen op andere coins die je kunt staken. Met name de relatief stabiele coins zoals Bitcoin en stablecoins hebben een relatief lage APY. In sommige gevallen zitten hier wel verplichtingen aan, zoals het vastzetten van je tokens.

Hoe werkt Kraken staking?

Het platform van Kraken is zeer eenvoudig in gebruik. Het stappenplan om te staken op het platform is dan ook zeer eenvoudig. Wel zal je eerst een account op het platform moeten maken en de verificatie doorlopen. Dit proces kan snel gaan, zeker indien je jouw identificatiebewijs klaar hebt liggen.

 

Daarna is de route in grote lijnen zeer makkelijk te bewandelen:

 

  1. Koop coins of zet je coins op een Kraken account
  2. Selecteer welke coins je wilt staken
  3. Verdien beloningen

Hoe start je met staken op Kraken?

 

Nadat je de coins op je Kraken wallet hebt, kan je klikken op ‘Staking’. Vervolgens komt er een overzicht van alle coins die je kunst staken, met de betreffende percentages erbij vermeld. Klik op de coin die je wilt staken en klik daarna op ‘Stake’. Hiermee is het staken van start gegaan.

 

De beloning voor het staken wordt op vaste tijden uitbetaald door Kraken. Elke maandag en donderdag zal dit gebeuren. Hiervoor is ook een vast tijdstip, namelijk 14:00 UTC. In onze wintertijd is dit om 15:00. Door deze vaste momenten, kun jij je investering compounden.

On-chain en Off-chain staking

Op het platform kun je zowel on-chain als off-chain staken. Bij on-chain staking zet je de coins in bij Proof of Stake protocollen. Het verschil met off-chain staking is dat de off-chain staking gebeurt op interne programma’s van Kraken zelf.

Off-chain staking is niet voor inwoners van elk land mogelijk, maar off-chain staking Kraken crypto is mogelijk in Nederland. De meeste coins die je kunt staken op Kraken zijn on-chain. Echter, er zijn drie uitzonderingen. Bitcoin, USD en Euro kun je off-chain staken.

Welke coins kan ik staken op het Kraken platform?

Er zijn verschillende mogelijke coins die je kunt staken. Hiermee heeft Kraken niet het grootste aanbod, maar is het aanbod alsnog divers. In het onderstaande overzicht kun je het huidige aanbod van on-chain staking van Kraken zien.

Andere stakingsplatformen

Binance logo
Binance
Bitvavo logo
Bitvavo
coinbase
Coinbase
celsius network
Celsius

Veelgestelde vragen

Nee, de percentages die je kunt verdienen voor het staken op Kraken kunnen veranderen. Ook in het aanbod kunnen veranderingen plaatsvinden. In het verleden was het bijvoorbeeld mogelijk om Algorand te staken, maar deze optie is tegenwoordig niet meer beschikbaar.

Op de website van Kraken kun je klikken op ‘Support’ om in contact te komen met het bedrijf. Allereerst kom je op een menu waar je antwoorden op veelvoorkomende problemen kunt vinden.

Wanneer je iets naar beneden scrollt, zie je de knop ‘Contacting Kraken Support’. Via deze pagina kan je een ticket sturen, of contact via de live chat of telefoon zoeken.

Je kunt de live chat functie de hele dag door gebruiken. Daarnaast is de support van Kraken tussen 13:00 en 23:00 bereikbaar. Deze tijden zijn gericht op de wintertijd en zullen een uur verplaatsen in de zomertijd.