Coinbase Staking

Wereldwijd is Coinbase het grootste platform wat betreft crypto. Het beursgenoteerde bedrijf richt zich op een financieel systeem dat gebaseerd is op cryptocurrencies. Coinbase ziet de blockchain technologie en cryptocurrencies als de toekomst.

 

In 2012 begon het handelsplatform met het uitwerken van de plannen. Het doel was om investeerders te voorzien van het kopen en verkopen van Bitcoin. Deze ontwikkelingen hebben geleid tot meer dan 70 miljoen geverifieerde gebruikers uit meer dan 100 landen.

 

Naast het kopen van Bitcoin, heeft Coinbase tegenwoordig vele malen meer te bieden aan de gebruikers van het platform. Naast het kopen en verkopen van cryptocurrencies, kun je ook crypto lenen. Daarnaast is het ook mogelijk om met de Coinbase Card je crypto uit te geven.

 

Een andere mogelijkheid op het platform van Coinbase is crypto staking. Hierbij krijg je een rendement over je coins, zonder er iets voor te doen. Het lijkt op sparen op de spaarrekening, maar dan met een veel hogere rente!

Staking percentage

0 -5 %

Aantal crypto's te staken

6

Voordelen

 • Learn & Earn – Coinbase Earn
 • Gebruiksvriendelijk platform
 • Meer dan 100 verschillende cryptocurrencies beschikbaar

Nadelen

 • Weinig coins met staking rewards
 • Relatief hoge fees

Features van staking Coinbase

Het platform van Coinbase lijkt in vele opzichten op Bitvavo. Beide handelsplatformen gebruiken wit en blauw als kleuren. Daarnaast zijn beide platformen zeer gebruiksvriendelijk. Voor beginnende investeerders is Coinbase daarom een makkelijk begin.

 

Wanneer je geld van en naar Coinbase stuurt, zal Coinbase hier een bedrag voor rekenen. Voor het storten wordt er $10 gerekend en het terugstorten kost $25. Wanneer je een SEPA bankoverschrijving doet, rekent Coinbase €0,15.

 

Coinbase kan kosten in rekening brengen wanneer je cryptocurrencies op het platform wisselt, koopt of verkoopt. De werkelijke vergoeding wordt op het moment dat de handeling plaatsvindt berekend. De kosten hangen namelijk van verschillende factoren af.

 

Voorbeelden van deze factoren zijn bijvoorbeeld de grootte van de transactie, de betalingsmethode en de marktomstandigheden. Voordat je een transactie maakt, geeft Coinbase een overzicht van de transactie, inclusief de bijkomende kosten.

Voordelen Coinbase

Het platform van Coinbase biedt vele voordelen voor gebruikers. Je kunt onder andere gratis crypto krijgen, terwijl je meer te weten komt over bepaalde cryptocurrencies. Coinbase noemt dit Learn & Earn of Coinbase Earn

 

Door een aantal korte teksten en video’s kom je meer te weten over een bepaalde cryptomunt. Na het bestuderen van de informatie, volgt een korte quiz. Wanneer je de goede antwoorden geeft, ontvang je een bedrag aan cryptocurrencies.

 

Ook is het platform van Coinbase eenvoudig te gebruiken. Dit is ideaal voor beginnende investeerders. Ondanks de verschillende mogelijkheden op het platform, is zowel de website als de app van Coinbase zeer overzichtelijk.

 

Daarnaast heeft Coinbase een ruim assortiment met een diverse selectie aan cryptocurrencies. In totaal zijn er meer dan 100 verschillende cryptocurrencies beschikbaar op het platform.

Nadelen Coinbase

Ondanks dat de meeste crypto investeerders actief zijn op het handelsplatform van Coinbase, zijn er ook een aantal nadelen aan het platform. Op het platform zijn kun je handelen in zeer veel coins. Echter, het aanbod van coins die je kan staken is zeer klein.

 

Ook zijn de fees op het platform aan de hoge kant. Coinbase rekent fees voor het opnemen en storten van je investering.

 

Ook rekent Coinbase een commissie voor het staken, waarbij er 25% van de beloning naar Coinbase gaat.

Hoe werkt Coinbase staking?

Door een bijdrage te leveren aan het Proof-of-Stake netwerk, is het mogelijk om extra crypto te verdienen. Voor dit systeem kun je eenvoudig je crypto inzetten, om hiermee te zorgen dat het platform veiliger wordt. Bij deze bijdrage hoort een beloning, die uitbetaald wordt in de betreffende cryptocurrency.

 

Coinbase maakt het eenvoudig om je coins te staken. Het staken via een handelsplatform is de meest makkelijke optie. Wanneer je zelf gaat staken, moet je een node runnen op je eigen hardware. Hierbij komen verschillende kosten kijken.

 

Door te staken op Coinbase, voorkom je deze kosten. Zo hoef je geen eigen hardware aan te schaffen of een aanbetaling te doen. Coinbase verbetert de veiligheid van het netwerk namens de gebruikers die staken. Ondertussen blijven de coins in jouw bezit, terwijl je wel van de financiële voordelen van het staken profiteert.

 

Om van deze dienst gebruik te maken, wordt je niet verplicht op je crypto op Coinbase te kopen. Je kunt ook coins naar Coinbase sturen en ze vervolgens op het platform staken. Via de instellingen van het platform, kan je eenvoudig het staken in- en uitschakelen.

Hoe start je met staken op Coinbase?

Voordat je kan profiteren van de staking rewards, zal je eerst een aantal stappen moeten volgen. Allereerst is er een account nodig om toegang te krijgen tot het platform. Via de onderstaande stappen maak je eenvoudig een account aan:

 

 

 1. Ga naar de website of download de app van Coinbase.
 2. Klik vervolgens op de blauwe knop met Get Started erop.
 3. Dit brengt je naar een menu waar je persoonsgegevens in kan vullen. Om problemen in een later stadium te voorkomen, is het goed om de gegevens goed in te vullen.
 4. Ga na het invullen account met de voorwaarden en klik op Create Account.
 5. Bekijk vervolgens je mailaccount, want Coinbase stuurt daar een bevestigingsmail heen.
 6. Door op de link in de e-mail te klikken, kom je terug op de website van Coinbase.
 7. Hier log je vervolgen opnieuw in, waarmee je jouw e-mail bevestigd.
 8. Verifieer vervolgens je telefoonnummer op Coinbase.
 9. Daarna zal Coinbase vragen om je identiteit te bewijzen. Dit kun je doen door een identiteitsbewijs te uploaden.
 10. Na een aantal persoonlijke vragen, kan je vervolgens je bankrekening koppelen aan het platform van Coinbase.
 11. Hieronder kan je vinden welke betaalmogelijkheid voor jou het meest handig is.

Coinbase payment options

 

 

De meest gebruikte transactiemethoden zijn SEPA en iDeal. Wanneer je een banktransactie doet, kan je via de volgende stappen eenvoudig geld storten op je Coinbase account:

 

 

 1. Selecteer Portfolio aan de bovenkant van de pagina
 2. Selecteer EUR portefeuille
 3. Selecteer Deposit aan de rechterbovenkant

 

Voor het terugstorten van je vermogen kun je nagenoeg dezelfde stappen gebruiken. De eerste twee stappen blijven hetzelfde, maar stap 3 is anders. Bij stap 3 klik je echter niet op Deposit maar op Cash Out.

Crypto kopen

Nadat je account actief is en je geld op het platform hebt gestort, kan je crypto gaan kopen. Dankzij de goede gebruiksvriendelijkheid van het platform, is dit zo gedaan. Via de onderstaande stappen kan jij eigenaar worden van je eigen cryptocurrencies:

 

 1. Log in op Coinbase (indien nodig).
 2. Klik op Buy / Sell.
 3. Klik daarna op Buy en selecteer de coin die je wil kopen.
 4. Vul vervolgens in hoeveel je wilt kopen in Euro’s.
 5. Bevestig je aankoop en klik nadat je alle gegevens controleert op Buy.

Welke coins kan je staken op Coinbase?

Bepaalde cryptocurrencies op het platform geven staking rewards. Door deze coins in je wallet te houden, ontvang je automatisch beloningen hierover. In totaal zijn er 7 verschillende coins, waar je staking rewards voor kunt ontvangen.

De onderstaande coins zijn op het platform van Coinbase beschikbaar. De APR en APY percentages worden altijd bij de coins vermeld. De hoogte van het percentage kan veranderen. Het verschil tussen APR en APY is het compound effect. Bij APY wordt het compounden van je coins al meegenomen in de berekening.

Indien je niet meer wilt staken, is het ook mogelijk om jezelf af te melden. De beloningen worden dan ook direct stopgezet. Door op het dashboard naar Instellingen te gaan en vervolgens op Financiële diensten te klikken, kom je op de pagina waar je het staken aan en uit kan zetten.

Andere stakingsplatformen

Binance logo
Binance
Bitvavo logo
Bitvavo
celsius network
Celsius
kraken logo
Kraken

Veelgestelde vragen

Om in aanmerking te komen voor het staken zal jouw identiteit geverifieerd moeten worden. Wanneer je een Coinbase verificatie volledig doorloopt, zal je geen problemen ondervinden. Daarnaast zal je natuurlijk de betreffende coin in bezit moeten hebben, om te kunnen profiteren van het staken.

Coinbase heeft met het Coinbase Help Center een ruimte op het platform waar de meest voorkomende vragen beantwoord worden. Hier kun je vaak je antwoord vinden. Echter, wanneer hiermee jouw vragen niet beantwoord worden, zijn er meer mogelijkheden.

 

Zo is het mogelijk om te bellen naar de support van Coinbase. Er zijn verschillende telefoonnummers beschikbaar, voor verschillende wereldwijde locaties. Deze telefoonnummers kan je vinden op de Contact Us pagina op het platform.

 

Via deze pagina kun je ook een ticket insturen. Hierbij is het verstandig om een zo gedetailleerd mogelijke vraag te sturen, zodat het probleem voor beide partijen duidelijk is en de oplossing snel kan worden gevonden.

 

Ook is er op de Contact Us pagina rechtsonder een klein menu. Wanneer je daar op klikt, opent de LiveChat zich. Hier kan je direct chatten met de support van Coinbase. De laatste mogelijkheid is de support benaderen via de social media kanalen van Coinbase.