Celsius Network

Celsius Network Staken

Celsius Network Exchange is failliet verklaard, hier kan dus ook geen account meer worden aangemaakt. Wij kunnen Bitvavo aanraden als legitieme exchange waar je kan staken in Nederland voor hoge rentes.

Staking is één van de mogelijkheden op Celsius. Celsius Network heeft als slogan ‘Unbank Yourself. Het bedrijf biedt naast staking verschillende mogelijkheden, om zonder bank door het leven te kunnen.

Het staken op Celsius geeft rendementen die vergelijkbaar zijn met de temperatuur in celsius in Nederland! Het platform is sinds 2017 actief bezig met het aanbieden van verschillende cryptodiensten.

Je kunt bijvoorbeeld geld lenen op Celsius, maar ook je dagelijkse betalingen doen met de Celsius Credit Card. Het platform heeft met de CEL token ook een eigen token, die je kunt gebruiken op het platform.

Staking percentage

0 – 18%

Aantal crypto's te staken

40+

Voordelen

  • Zeer uitgebreid assortiment
  • Hoge APY voor stablecoins
  • Extra bonus voor CEL tokens

Nadelen

  • Fees voor transacties
  • Gecentraliseerd platform

Features van Celsius Network staking

Om te kunnen staken op Celsius, heb je geen minimale inleg nodig. Celsius probeert een service voor iedere investeerder aan te bieden, dus ook wanneer je klein wilt beginnen biedt het platform opties.

 

Ongeacht de grootte van je portfolio, kruis elke maandag alvast maar aan in je agenda. Elke maandag betaalt Celsius de beloningen voor het staken uit aan de gebruikers van het platform.

 

Celsius maakt gebruik van vier verschillende tiers. In welke tier jij zit, ligt aan de hoeveelheid CEL tokens die je in bezit hebt. Celsius beloont loyale gebruikers, waardoor je extra voordelen krijgt voor het bezitten van veel CEL tokens. Op de afbeelding kun je zien wat de eisen voor de tiers zijn, maar ook welke beloningen hierbij horen.

Loyalty tiers Celsius

Naast deze beloningen van het platform, geldt er ook een cashback bonus, wanneer je CEL tokens gebruikt bij transacties met de CelPay functie. CelPay heeft overigens de mogelijkheid om in verschillende cryptocurrencies te betalen, maar de cashback geldt enkel voor CEL tokens.

Voordelen Celsius Netwerk

Wanneer je last hebt van keuzestress, is Celsius niet jouw platform. Celsius heeft een enorm uitgebreid assortiment, die bestaat uit 48 verschillende cryptocurrencies. Naast 12 verschillende stablecoins, biedt Celsius ook 3 coins aan die goud als onderpand hebben.

 

Het aanbod van stablecoins is groter dan sommige platformen aan beschikbare staking opties hebben. Daarnaast zijn er meer dan 30 verschillende altcoins, die je ook kunt staken op Celsius.

 

Celsius geeft ten opzichte van andere staking platformen een zeer hoge APY. Zeker voor het staken van stablecoins, is Celsius een ideaal platform om op een relatief veilige manier rendement te krijgen op je investering.

 

De meeste stablecoins hebben een APY rond de 10%, een percentage waar geen bank tegenop kan. Wanneer je besluit om je rendement in CEL tokens uit te laten betalen, zul je zelfs 12,68% als beloning ontvangen! Celsius gebruikt het grootste deel van hun inkomsten om lucratieve APY’s aan te kunnen bieden en stablecoins zijn hier een mooi voorbeeld van.

 

CEL tokens zorgen niet alleen voor een hoger rendement, maar ook voor een hogere tier op het platform. Hoe hoger je tier, hoe meer voordelen je op het platform kan krijgen. Hierdoor creëert Celsius waarde voor hun token, die kan oplopen naarmate meer mensen Celsius ontdekken.

Nadelen Celsius Netwerk

Er zijn fees verbonden aan de transacties die je maakt, voordat je aan de slag kan op Celsius Network. Wanneer je geld van de bankrekening naar Celsius stuurt, zullen er transactiekosten door de bank gerekend worden.

 

Een ander nadeel van Celsius is de centralisatie. Celsius is een gecentraliseerd netwerk, waarbij je als gebruiker geen private key van je Celsius wallet hebt. Hierdoor heb je zelf minder invloed op je vermogen, bijvoorbeeld wanneer hackers het platform betreden.

Hoe werkt Celsius Network staking?

Het is zeer eenvoudig om je coins voor jou aan het werk te zetten. Allereerst zal je een account op het platform moeten maken. Dit kun je eenvoudig via de volgende stappen doen:

 

  1. Ga naar celsius.network en klik rechtsbovenin op ‘Sign Up’.
  2. Vul vervolgens je gegevens in en ga akkoord met de voorwaarden
  3. Celsius zal daarna een mail sturen, waarin je op de link kan klikken om je mailadres te bevestigen.
  4. Daarna kun je aan de slag op het platform
  5.  

Op je Celsius account kun je via een banktransactie geld storten, maar het is ook mogelijk om via een externe wallet je coins van een ander platform naar Celsius te sturen.

Hoe start je met staken op Celsius?

Nadat je een account hebt aangemaakt en je investering op het platform hebt, kun je gaan beginnen met staken. Hiervoor is geen stappenplan nodig, omdat Celsius het staken van je crypto zeer eenvoudig maakt. Door crypto in bezit te hebben, ben je automatisch aan het staken.

 

De beloningen voor het staken verschillen per coin. Voor stablecoins ontvang je ongeveer 10% APY. Dit percentage kan 12,68% worden, indien je besluit om de uitbetaling in CEL tokens te ontvangen. In totaal zijn er 12 stablecoins op het platform. Deze coins zijn voornamelijk gelinkt aan de Amerikaanse dollar, maar er zijn ook coins die gebaseerd zijn op de bijvoorbeeld de Euro, Britse pond of de Canadese dollar.

 

Naast de stablecoins die gebaseerd zijn op fiat valuta, zijn er ook coins die gebaseerd zijn op de waarde van goud. Op het Celsius platform heb je de keuze uit drie verschillende opties, die elk een APY van 5,50% hebben. Deze APY stijgt naar 6,92% indien je besluit om de uitbetaling in CEL tokens te laten verrichten.

 

Naast de stabiele cryptocurrencies, zijn er ook diverse altcoins die je bij Celsius kunt staken. Per altcoin varieert de beloning voor het staken. In de meeste gevallen ligt de APY rond de 2 tot 5%. Er zijn echter uitschieters zoals Synthetix, waar je een APY van 14% ontvangt. Ook voor altcoins geldt dat de APY hoger is indien je de beloningen in CEL tokens laat uitbetalen.

 

Voor Ethereum en Bitcoin zijn er twee verschillende tarieven. Voor deze twee cryptocurrencies wordt er gekeken naar de hoeveelheid coins die je op je account hebt. Wanneer je meer dan 100 ETH of 1 BTC op Celsius hebt, ontvang je ongeveer 25% meer.

Andere stakingsplatformen

Coinmerce
Bitvavo logo
Bitvavo
Bitcoinmeester

Veelgestelde vragen

Celsius rekent geen kosten aan gebruikers. Je krijgt bijvoorbeeld niet te maken met opnamekosten of afsluitkosten. De enige kosten die je maakt zullen door derden gerekend worden.

Celsius is voor al je vragen op verschillende manieren bereikbaar. Voor veelvoorkomende problemen heeft het platform een FAQ opgericht. Indien deze antwoorden niet jouw probleem oplossen, kun je gebruik maken van de chatbot, bellen naar Celsius of een ticket insturen. Onder het kopje ‘Care’ kun je al deze oplossingen vinden.