Logo coinloan

CoinLoan Staken

Coinloan Exchange is failliet verklaard, hier kan dus ook geen account meer worden aangemaakt. Wij kunnen Bitvavo aanraden als legitieme exchange waar je kan staken in Nederland voor hoge rentes.

Met CoinLoan is het sinds 2017 mogelijk om je vermogen te ruilen, lenen en te laten groeien. De traditionele financiering wordt met de nieuwe financiering van cryptocurrencies door CoinLoan gecombineerd.

Hierdoor is het mogelijk om een passief inkomen op te bouwen, door je cryptocurrencies voor jou aan het werk te zetten. Dit is mogelijk door de CoinLoan Rente Rekening.

Daarnaast is CoinLoan een handelsplatform, waar je kunt handelen met verschillende coins.

Staking percentage

0-12 %

Aantal crypto's te staken

26

Voordelen

  • Geen kosten voor storten of opnemen
  • Hoge rendementen voor staking
  • Flexibele staking
  • Je kunt via de CoinLoan exchange je coins kopen

Nadelen

  • Beperkt aanbod voor staking
  • De CLT token is nodig voor hoge rendementen

Features van CoinLoan staking

Op het platform worden de diensten onderverdeeld in drie categorieën:

 

  1. Coinloan Trade: het handelsplatform
  2. Coinloan Earn: het interest account 
  3. Coinloan Borrow: het leenplatform

 

Op het platform van CoinLoan zijn er 26 verschillende cryptocurrencies die je kan staken. Eén van deze coins is de CLT token. Deze token is van het platform zelf en is onder andere inzetbaar bij het verhogen van je staking rewards.

 

De beloningen die je ontvangt voor het staken, komen niet door het valideren van het netwerk. CoinLoan gebruikt jouw vermogen als onderpand, om zo leningen te kunnen verstrekken. Een deel van de opbrengst deelt CoinLoan vervolgens met jou.

 

De beloningen voor het staken worden dagelijks gestort. In de wintertijd is dit om 15:00 in Nederland. De rente wordt uitbetaald in dezelfde valuta die je gebruikt bij het storten van geld.

 

CoinLoan heeft de veiligheid van het platform en diens gebruikers hoog in het vaandel staan. Daarom zijn er verschillende veiligheidsmaatregelen genomen, om bescherming te bieden tegen bijvoorbeeld hackers.

 

Zo worden er regelmatig scans uitgevoerd, die de kwetsbaarheid van het platform moeten blootleggen. Ook heeft CoinLoan een programma opgezet, die ethische hackers beloont voor het opsporen van fouten. Daarnaast is de twee factoren authenticatie (2FA) mogelijk op het platform.

Voordelen CoinLoan

Als gebruiker van het platform kun je profiteren van verschillende voordelen die CoinLoan te bieden heeft. Zo zijn de vergoedingen voor het staken van je coins zeer interessant. De gemiddelde jaarlijkse vergoeding voor het staken ligt tussen de 12 en 13%.

 

Dit percentage is zeer hoog. Zeker wanneer je de vergelijking maakt met het sparen op de spaarrekening. Bij de bank ontvang je met veel geluk 1%, terwijl er bij CoinLoan verschillende mogelijkheden zijn, die vele malen meer geld opleveren.

 

Daarnaast zijn de fees op CoinLoan laag. Wanneer je geld op het platform wil storten, hoef je hier geen kosten voor te betalen. Wel zijn er opnamekosten, maar CoinLoan betaalt deze voor jou!

 

Verder is het voor gebruikers voordelig dat zij hun coins op het platform kunnen kopen. CoinLoan is een exchange, waardoor het kopen en verkopen van cryptocurrencies eenvoudig op hetzelfde platform kan. Hierdoor hoef je de coins niet te verplaatsen naar een ander platform.

Nadelen CoinLoan

Elk platform heeft zo zijn nadelen en CoinLoan is hier geen uitzondering op. Zo is het aanbod van CoinLoan vrij beperkt. Er zijn handelsplatformen waar je voor het staken de keuze uit tientallen verschillende coins hebt.

 

Bij CoinLoan heb je de keuze uit 26 cryptocurrencies. Indien jouw coins hiertussen zitten, hoeft het kleine assortiment voor jou geen nadeel te zijn. Er zijn ook voldoende platformen die een kleiner aanbod hebben, CoinLoan kan je zien als een middenmotor.

Een ander nadeel kan de token van CoinLoan zijn. De CLT token kan op jaarbasis voor maximaal 2% extra rendement zorgen. Hiervoor heb je 2.500 CLT tokens nodig, wat een grote investering is voor een beginnende belegger die het maximale uit zijn coins wilt halen.

Hoe werkt CoinLoan staking?

Om gebruik te maken van CoinLoan staking, zal je eerst een account op CoinLoan moeten maken. Wanneer je de website opent, zie je rechtsboven een blauwe knop met Sign Up erop. Door hierop te klikken start je het aanmeldproces.

 

Coinloan account sign up
Vul hier je gegevens in en bevestig je e-mail door op de link in de mail te klikken. Daarna log je weer in op het platform en je account is klaar voor gebruik! Het enige wat er nog moet gebeuren, voordat je staking beloningen kan ontvangen, is het storten van geld.

 

Het is mogelijk om een SEPA banktransactie uit te voeren, waardoor je geld direct van je bankrekening naar je CoinLoan account gestuurd wordt. Daarnaast is het ook mogelijk om cryptocurrencies te sturen naar je account.

 

Hiervoor moet je op het platform naar My Wallet. Vervolgens kun je door op Deposit te klikken de coin selecteren, waar je een transactie mee wilt maken. Hierbij krijg je van CoinLoan een adres, die je moet invullen op het platform waar je de coins vanaf haalt.

 

Nadat je succesvol saldo hebt toegevoegd aan je account, is het ook mogelijk om je coins om te ruilen. Onder het kopje Crypto Exchange kan je dit eenvoudig doen. Hier kan je zowel je crypto als je fiat valuta omruilen.

 

Coinloan crypto exchange

Staking rewards ontvangen op CoinLoan

De staking rewards op CoinLoan kunnen per gebruiker verschillen. Het is namelijk van belang hoeveel CLT tokens je hebt. Per 125 CLT tokens in jouw bezit, ontvang je 0,1% extra rendement over je crypto.

 

Hierop zit ook een limiet. Wanneer je 2.500 CLT hebt, ontvang je 2% extra rendement. Wanneer je meer tokens hebt, zal je niet meer beloningen ontvangen. De maximale bonus bedraagt 2%.

 

Wanneer je 2.500 CLT in bezit hebt, ontvang je op verschillende stablecoins een rendement van 12,3%. De verschillende stablecoins die CoinLoan aanbiedt zijn:

 

Euro (EUR)

Pound Sterling (GBP)

Tether (USDT)

USD Coin (USDC)

Paxos Standard (PAX)

True USD (TUSD)

Binance USD (BUSD)

Dai (DAI)

 

Naast de stablecoins, is het ook mogelijk om Bitcoin te staken. Je kunt zowel Bitcoin als Wrapped Bitcoin hiervoor gebruiken. Beide BTC varianten leveren 7,2% rendement op.

 

Daarnaast zijn er nog meer cryptocurrencies die hetzelfde rendement kunnen opleveren:

 

Ethereum

Bitcoin Cash

Litecoin

Monero

Ripple/XRP

Stellar Lumens

Polkadot

Chainlink

PAX Gold

 

Eén altcoin ligt tussen de rendementen van stablecoins en verschillende andere coins in. Cardano levert namelijk 9,2% op. Naast al deze prachtige rendementen, zijn er nog een zestal coins die 3% opleveren. Ook dit blijft een leuk extraatje, met een rendement waar de spaarrekening niet aan kan tippen. De coins met 3% rendement zijn:

 

Maker (MKR)

Uniswap (UNI)

Axie Infinity (AXS)

yearn.finance (YFI)

Compound (COMP)

Sushi (SUSHI)

Coinloan supported coins

Andere stakingsplatformen

Bitvavo logo
Bitvavo
Coinmerce
Bitcoinmeester

Veelgestelde vragen

De renterekening van CoinLoan is vergelijkbaar met de spaarrekening bij de bank. Je kunt over je eigen vermogen een rendement verdienen. Het overduidelijke voordeel van een rekening bij CoinLoan, zijn de rendementen.

 

Een spaarrekening bij de bank geeft vaak minder dan 1% rendement op jaarbasis. Door een account te openen op CoinLoan, kan je op een net zo veilige manier profiteren van een jaarlijkse beloning die tien keer zo hoog is.

De minimale periode waar je bij het storten van je geld rekening mee moet houden, is minimaal één dag. In de meeste gevallen zal een transactie binnen een dag doorgevoerd worden, maar er zijn natuurlijk uitzonderingen.

Wanneer je geld stort op de renterekening, leent CoinLoan dit bedrag uit aan andere partijen. Hiervoor ontvangen zij een vergoeding, waar jij een groot gedeelte van krijgt. Direct na het storten van je saldo op de rekening, begin je met het genereren van staking beloningen.

 

Deze methode wordt ook door banken gebruikt. Jouw saldo geldt als onderpand voor de betreffende leningen. Elke dag levert beloningen op, welke op de eerste dag van de maand op je CoinLoan rekening worden gestort. Tevens blijft je vermogen ten alle tijden flexibel en is het vrij te gebruiken.