Logo blockfi staking

BlockFi Staken

BlockFi Exchange is failliet verklaard, hier kan dus ook geen account meer worden aangemaakt. Wij kunnen Bitvavo aanraden als legitieme exchange waar je kan staken in Nederland voor hoge rentes.

Het in 2017 door Zac Prince en Flori Marquez opgerichte BlockFi, biedt een alternatief voor de spaarrekening bij de bank. Het bedrijf is gevestigd in de Verenigde Staten. Op het platform van BlockFi kun je jouw cryptocurrencies gebruiken voor verschillende diensten, waardoor jij hierover rendement maakt.

BlockFi is een gereguleerde aanbieder, waardoor je veilig op het platform actief kunt zijn. Het bedrijf wilt gebruikers een aantrekkelijk tarief bieden, voor het uitlenen aan institutionele investeerders.

Veel platformen belonen gebruikers voor het houden van coins, om bijvoorbeeld het netwerk te valideren. Hiermee wordt de veiligheid van het netwerk gewaarborgd. BlockFi heeft voor de coins een andere bestemming, die net als het staken zorgt voor een rendement op je investering.

Staking percentage

0 – 10 %

Aantal crypto's te staken

13

Voordelen

 • Meer rente dan op de spaarrekening
 • Je kan je coins wisselen
 • Regulatie van het bedrijf

Nadelen

 • Fees voor het omruilen en uitbetalen
 • Afnemende beloningen voor het staken
 • Je moet via een handelsplatform coins op Blockfi zetten

Features van BlockFi staking

In totaal zijn er 13 verschillende coins waarover je rente kan ontvangen. BlockFi hanteert hierbij een speciaal systeem, welke verschilt met de normale vormen van staking. Je kunt de beloningen hiervoor maandelijks compounden.

De meerderheid van de 13 coins op BlockFi zijn stablecoins. In totaal zijn er 7 verschillende stablecoins, die voornamelijk gelinkt zijn aan de Amerikaanse dollar. Daarnaast is er ook een stablecoin die de koers van goud volgt. De stablecoins die beschikbaar zijn op BlockFi zijn:

 • USDC
 • GUSD
 • USDT
 • BUSD
 • PAX
 • PAXG
 • DAI

Daarnaast is het ook mogelijk om beloningen te verdienen voor het houden van Bitcoin en altcoins. Met 6 verschillende opties, heeft het platform een select aantal coins die je kunt houden om beloningen over te verdienen. De betreffende coins zijn:

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Litecoin
 • Chainlink
 • Uniswap
 • Basic Attention Token

Voordelen

Wanneer je gebruik gaat maken van Blockfi, zal je verschillende voordelen ontdekken. Zo zal je ten opzichte van de bancaire spaarrekening, op jaarbasis meer rente ontvangen bij het staken op Blockfi.

Ook kan je op het platform van Blockfi je coins eenvoudig omruilen. Dit kan zeer handig zijn, wanneer je bijvoorbeeld denkt dat de koers van Bitcoin flink gaat dalen. Door je Bitcoin in te ruilen voor één van de vele stablecoins, kun je voorkomen dat je portfolio minder waard wordt.

Op de cryptomarkt wordt er vaak gesproken over regulatie. Er zou regulatie nodig moeten zijn om van de cryptomarkt een volwassen markt te maken. BlockFi is een gereguleerd platform, waardoor het bedrijf het voortouw op dit gebied neemt.

Nadelen

Ook zijn er enkele nadelen voor het platform van BlockFi. Zo worden er fees gerekend voor het omruilen en laten uitbetalen van je coins. Op sommige platformen zijn deze opties gratis, maar BlockFi rekent hier een fee voor.

 

Daarnaast is het nadelig om grote hoeveelheden van één cryptocurrency te hebben. Hoe meer je bezit, hoe minder je procentueel zal ontvangen. Andere platformen hanteren een vast rentetarief voor het staken van je coins, maar BlockFi pakt het anders aan.

 

Een ander nadeel zijn de mogelijkheden op BlockFi. Het bedrijf is geen handelsplatform, waardoor je geen coins kunt kopen op het platform. Je zal de coins ergens anders moeten kopen en vervolgens versturen naar BlockFi.

 

Hierdoor ben je meer tijd, geld en energie kwijt aan het staken van crypto. Door gebruik te maken van andere handelsplatformen, kan je dit voorkomen.

Hoe werkt BlockFi staking?

Bij Blockfi wordt het staken anders genoemd dan je misschien gewend bent. Het ontvangen van beloningen voor je cryptocurrencies wordt Crypto Interest Account of Blockfi Interest Account genoemd.

Gebruikers van BlockFi kunnen crypto houden en maandelijks hiervoor beloond worden met rente over hun vermogen. Wanneer je coins op je account staan, beginnen de beloningen te komen. Elke laatste werkdag van de maand worden deze beloningen uitgekeerd.

Je hoeft de coins niet vast te zetten, ze zijn altijd beschikbaar. Het is daardoor geen probleem om je coins op te nemen. Opnames worden binnen 1 á 2 werkdagen uitgevoerd.

De beloningen die je op het platform van BlockFi ontvangen, worden berekend aan de hand van een tiersysteem. In dit tiersysteem ontvang je procentueel minder beloningen voor grote hoeveelheden cryptocurrencies. Als voorbeeld kun je op de afbeelding te percentages en hoeveelheden voor Bitcoin en Ethereum zien.

Perecentages BlockFi ETH

Door het tier systeem van BlockFi, ontvang je verschillende beloningen die afhangen van je portfolio. Wanneer je bijvoorbeeld 1 BTC hebt, zal je drie verschillende tarieven ontvangen. Hoe hoger de Tier is, hoe minder je zal ontvangen.

In Tier 1 ontvang je 4,5% rendement. Dit geldt echter alleen voor de eerste 0,1 BTC. De overige 0.9 BTC vallen in Tier 2 en Tier 3. Deze tiers geven respectievelijk 1% en 0,1% APY voor het beschikbaar stellen van je coins.

Stel van 1 Bitcoin $100.000 waard is. Dan zou je in Tier 1 op jaarbasis $450 ontvangen. De beloning in Tier 2 bedraagt $250 en in Tier 3 ontvang je $65. In totaal zou je $765 ontvangen, waarbij het grootste gedeelte uit Tier 1 komt.

Indien je BlockFi wilt gebruiken om meer rente te krijgen dan op de spaarrekening, kan het een handige tactiek zijn om in je portfolio verschillende coins op te nemen. Waar je bij Bitcoin alleen 10% in Tier 1 hebt zitten, kan je door het spreiden van je vermogen ervoor zorgen dat het grootste gedeelte van je portfolio in Tier 1 zit.

Hoe start je met staken op BlockFi?

BlockFi is geen handelsplatform, je kunt er dus geen cryptocurrencies kopen. Daarom zal je cryptocurrencies naar het platform moeten sturen. Via de onderstaande stappen kun je jouw crypto op het platform van BlockFi krijgen:

 1. Log in op het BlockFi platform.
 2. Klik vervolgens op Fund.
 3. Selecteer daarna de cryptocurrency die je naar je account wilt sturen.
 4. Kopieer het wallet adres die door BlockFi wordt gegenereerd.
 5. Log vervolgens in op de exchange waar je jouw coins hebt staan.
 6. Ga op de exchange naar het Withdraw menu.
 7. Plak hier het wallet adres dat BlockFi gegenereerd heeft.
 8. Controleer goed of dit adres klopt en verstuur vervolgens de coins. 

Om BlockFi is het wel mogelijk om je coins te wisselen. In het dashboard kun je op de knop Trade klikken. Vervolgens zal er een menu verschijnen, waar je de coins kan wisselen. Kies hier de coin die je wil verkopen en de coin die je graag wil ontvangen.

Vervolgens bevestig je dit en vul je in hoeveel je wil wisselen. Hierbij wordt er gekeken naar de waarde in fiat valuta. Vul dus de waarde in en niet de hoeveelheid tokens. Klik daarna op de blauwe knop met Sell erop en vervolgens op Confirm Sell. Bij het inwisselen rekent BlockFi een fee.

Andere stakingsplatformen

Binance logo
Binance
Bitvavo logo
Bitvavo
coinbase
Coinbase
celsius network
Celsius
kraken logo
Kraken

Veelgestelde vragen

Wanneer je problemen ondervindt bij het gebruiken van BlockFi, biedt het platform verschillende mogelijkheden om dit op te lossen. Onderaan de webpagina van BlockFi kun je op de knop Contact Us klikken, om de verschillende opties te ontdekken.

 

Hier zal je de BlockFi Help Center zien, waar het team van BlockFi veelvoorkomende vragen behandelt. Het platform heeft dit zeer uitgebreid gedaan, met meer dan 70 verschillende artikelen.

 

Daarnaast heeft BlockFi een chat optie. Hier kan je jouw probleem voorleggen aan een robot, die de vraag behandeld. Indien jullie er niet uitkomen, is het mogelijk om een ticket te sturen. De support van BlockFi zal vervolgens jou benaderen met een gepast antwoord.

 

Ook is het mogelijk om BlockFi telefonisch te benaderen. Op de Contact-pagina van BlockFi kan je het beschikbare telefoonnummer vinden. Dit nummer kun je raadplegen op doordeweekse dagen, tussen 15:30 en 23:30. Deze tijden horen bij de Nederlandse wintertijd en zal in de zomer één uur verschillen.

 

Het bedrijf is gevestigd in de Verenigde Staten, waardoor deze tijden worden aangehouden. Hierdoor zullen wij als Nederlandse gebruikers laat in de middag of avond telefonisch contact krijgen.

De tarieven voor het staken van je coins staan niet vast. BlockFi maakt winst door hun vermogen uit te lenen aan grote bedrijven. Deze bedrijven betalen aan BlockFi een percentage hiervoor.

 

Voor BlockFi is het daarom belangrijk dat deze partijen een aantrekkelijke rente betalen, terwijl ze een groot deel van deze rente moeten afstaan aan gebruikers van de BlockFi diensten. BlockFi zelf moet echter rendabel blijven, dus daarom kunnen de tarieven veranderen.

De beloningen voor het staken op BlockFi worden altijd op de laatste dag van de maand uitbetaald. Je hoeft de coins niet de hele maand op het platform te hebben om beloningen te ontvangen.

De beloningen worden berekend aan de hand van hoeveel dagen je saldo op je rekening had staan. Nadat de betaling is verricht, zal je hier een bevestigingsmail van ontvangen. Het is mogelijk om de afschrift te bekijken, door de volgende stappen te volgen:

 

 1. Log in op je BlockFi account
 2. Klik rechtsboven op je op je naam
 3. Selecteer daarna Rapporteren
 4. Bij Inkomsten kan je het jaar instellen en daarna het overzicht van de betreffende maand downloaden