Dai staking

$1,00

24 uur prijsverandering

daling van 0,03%

24H laagste prijs

$1,00

24H hoogste prijs

$1,00

Market Cap Ranking #

20

Market Cap

$3.822.451.931

Prijs 7 dagen

daling van 0,04%

24 uur Volume

$62.970.832

Prijs 30 dagen

stijging van 0,08%

Hoogste koers ooit

$1,22

Prijs 24 uur

daling van 0,03%

Prijs 1 jaar

daling van 0,19%

Laagste koers ooit

$0,88

Circulerend aanbod

3.822.501.507

Totale aanbod

3.822.501.507

Maximale aanbod

Onbekend

Dai staking, je hebt er ongetwijfeld al wel eens van gehoord, anders was je niet op deze pagina terecht gekomen. Maar wat is het staken van Dai nu precies? Net als bij veel andere dingen die met crypto te maken hebben, kan staken namelijk een heel lastig principe zijn, of juist heel simpel. Het is eigenlijk maar net hoe je het bekijkt en hoeveel je er precies van wilt weten.

 

Voor veel traders en investeerders komt Dai staking gewoon neer op geld verdienen voor het holden van hun Dai en dit is in essentie ook wat het is. Als je echter iets meer wilt weten over staking en hoe het precies werkt, lees dan vooral verder want in dit artikel gaan we je dit haarfijn uitleggen.

Hoe kun je Dai staken?

Sommige cryptocurrencies ondersteunen staking. Op dit moment zijn dit cryptocurrencies als Tezos, Cosmos en sinds kort ook Ethereum. Met het ”staken” van je Dai, krijg je hiervoor een procentuele rente over tijd als beloning. Normaliter gebeurt dit via een zogenoemde staking pool, welke je een beetje kunt vergelijken met een rentetrekkende spaarrekening bij de bank.

 

De reden dat je Dai rente oplevert is omdat de blockchain je geld ”aan het werk zet.” De crypto’s die stakebaar zijn werken namelijk via een consensus mechanisme dat Proof of Stake wordt genoemd. Op deze manier worden alle transacties binnen het netwerk van de desbetreffende crypto op een gedecentraliseerde manier geverifieerd en gecontroleerd. Wanneer je besluit je crypto te staken, wordt jouw crypto onderdeel van dit proces.

Voordelen van Dai staking

Veel cryptocurrency investeerders die niet dagelijks Dai traden, maar juist lang ”holden” zien staking als een manier om een passief inkomen op te bouwen, in plaats van niets te doen met de Dai die ze hebben verzameld.

 

Door mee te doen met Dai staking krijgen zij niet alleen rente op hun coins, ook dragen zij bij aan de beveiliging en de efficiëntie van de blockchain-projecten die zij ondersteunen. Door je Dai te staken maak je de blockchain van de gestakede coin sterker en kunnen transacties sneller worden gevalideerd. Daarnaast krijg je dus een leuke rente uitbetaald in de Dai die je staked.

Je kunt mee doen met Dai staking op een aantal grote en bekende cryptocurrency exchanges als Coinmerce, Bitvavo en Bitcoinmeester. Ieder van deze exchanges biedt verschillende crypto staking mogelijkheden en hanteert weer andere rentepercentages.

Het loont om eerst goed te bekijken waar je nu precies de meeste rente op je Dai coins of tokens krijgt. Om deze reden is het verstandig een account aan te maken bij meerdere exchanges, zodat als je ineens ergens anders een hogere rente aangeboden krijgt, je gemakkelijk je coins over kunt zetten.

Wat is een crypto?

Om volledig te kunnen begrijpen hoe het staken van Dai werkt, is het belangrijk dat je weet wat nu precies een crypto is. Een crypto zoals Dai is namelijk meer dan een digitaal muntje wat in waarde kan stijgen en dalen. Iedere crypto is onderdeel van een gedecentraliseerd financieel systeem, waarvan een openbaar kasboek wordt bijgehouden. Dit kasboek wordt de blockchain genoemd. Iedere transactie staat dus voor altijd hierop opgeslagen en kan niet verwijderd worden van de blockchain. Cryptocurrencies zoals Dai zijn in principe dus helemaal niet zo anoniem als iedereen denkt.

Iedere transactie die verricht wordt binnen de gedecentraliseerde systemen van crypto’s moeten gevalideerd worden. Dit gebeurt door de zogenoemde miners. Deze mensen hebben complexe computersystemen aangelegd, mining rigs genaamd, met welke zij wiskundige puzzels oplossen in de hoop als eerste transacties te kunnen valideren. De miners krijgen hiervoor betaald uit een deel van de transactiekosten die de handelaren in cryptocurrencies betalen.

Populaire staking platformen

We hebben hier een aantal cryptocurrency staking platformen voor je op een rijtje gezet. Lees onze crypto exchange reviews om de voor- en nadelen van iedere exchange te weten te komen.

Storten en opnemen is snel, veilig en gemakkelijk bij Coinmerce.

Staking %

0-15 

Bitcoin Meester biedt flexibele, off-chain staking aan.

Staking %

0-15 

Overzichtelijk en eenvoudig Nederlands platform

Staking %

0-7.50 

Veelgestelde vragen

Iedereen kan meedoen aan crypto staking. Bij vrijwel iedere grote crypto exchange kan je via een staking pool een deel van je Dai cryptoportfolio inleggen en hiervoor rente en andere beloningen ontvangen. Doorgaans vind je in het hoofdmenu van de crypto exchange die je gebruikt een onderdeel staking. Hier vind je alle informatie en staking mogelijkheden die dat handelsplatform biedt. 

Dit verschilt van tijd tot tijd, aangezien de rentepercentages voor het staken van Dai nogal vaak veranderd worden. Echter kun je het beste ons advies aanhouden en enkel Dai staken bij grote en bekende exchanges als Crypto.com, Kraken, BlockFi, Celsius Network en Coinbase. Ga niet zonder kennis Dai staken op onbekende DeFi platformen die je te-mooi-om-waar-te-wezen rentepercentages aanbieden.